Ezt a Ford GT-t valaki már megkapja

2016.12.17. 10:06

Elkészült az új Ford GT első olyan példánya, amelyet egy szerencsés vevő már át is vehet. Az autót a kanadai Ontarióban szerelték össze. A gyáriak azt mondják, a megrendelő még ebben a hónapban átveheti a sportkocsit, de azt egyelőre nem árulták el, hogy a második GT is kész lesz-e még az év vége előtt.

Az üzem évi 250 autós kapacitással működik, és egyelőre csak az első ötszáz darab elosztása van folyamatban. A további ötszázra 2018-ban lehet bejelentkezni. A kereslet azonban sokszoros, hiszen mindeddig 6506-an jelezték, hogy vennének egyet az új GT-ből.

Az első eladásra gyártott GT-t a Ford technológiai vezetője, Raj Nair kormányozhatta le a gyártósorról. Elmondta: 2016-ra két nagy tervük volt: az egyik a Le Mans-i szereplés, a másik pedig hogy még ebben az évben megkezdjék a gyártást. Ezeket sikerült is elérni.

A nagy érdeklődésre való tekintettel nem kizárt, hogy megemelik az ezer példányos határt, annyit azonban biztosra vehetünk, hogy az előző GT négyezer darabos szériáját nem fogják túllépni. Egy-egy autóért félmillió eurónyi összeget, azaz nagyjából 150 millió forintot kérnek.