Igazi méregzsák lesz a VW apró élményautója

2016.12.17. 16:29

Egy autó nem a lóerők számától lesz igazán szórakoztató. Az egyik legizgalmasabb kategória nem véletlenül a hot hatcheké, vagyis a forró ferdehátúaké. A Volkswagennek a GTI személyében évtizedek óta elég komoly ütőkártyája van ebben a szegmensben, most azonban néhány mérettel lejjebb keresgélnek.

Az Up! GTI akár már 2018-ra elkészülhet, és igazán mókás kis élményautónak ígérkezik. Az egyliteres háromhengeres TSI turbómotorból 115 lóerőt sajtolnak ki, aminek mindössze 880 kilogrammot kell mozgatnia. A kézi váltós kiskocsi így 8,8 másodperc alatt gyorsul nulláról százra.

Arról, hogy nem egy mezei Up!-pal van dolgunk, a megjelenés is árulkodik majd. Kívül különleges felnik, esetleg spoilerek is vadíthatják az autót, belül pedig sportülés, sportkormány és sportos pedálszett várja majd a pilótát.

A Volkswagen már nyáron is ígérgette a szteroidos Up!-ot - korábban pedig GT néven tanulmány is készült -, de a friss hírek szerint most egészen konkrét elhatározás született a gyártás beindításáról. A felhergelt kisautó gyártásának beindításáról és a pontos árazásról természetesen még nincs információ.