Újabb fotókon a következő Swift

2016.12.19. 11:51

Néhány nappal ezelőtt már láthattunk kiszivárgott fotót a Suzuki Swift következő generációjáról. Most egy prospektusból kerültek nyilvánosságra felvételek, amelyek teljesen összhangban vannak mindazzal, amit eddig láttunk a japánok kiskocsijáról.

A tetővonalba nem nehéz belelátni a jelenlegi – és az előző – modellt, az orr-részt ugyanakkor alaposan átgyúrták. A kisebb fényszórókkal, átdolgozott hűtőmaszkkal egészen frissnek és kívánatosnak tűnik. Hátulról nagy a hasonlóság a mostani Swifttel, azt viszont láthatjuk, hogy ide is új lámpák kerültek, a hátsó szélvédő alatt pedig megjelent egy új ív.

Műszakilag annyit már tudni lehet, hogy az új Swift is megkapja a háromhengeres ezres turbómotort, és vélhetően az 1,4-es Boosterjetet is. Emellett a Balenóban már látott 1,2-es, enyhén hibridizált Dualjet is elérhető lesz. Váltóból ötsebességes kézit, hatsebességes automatát és CVT-t is kínálnak majd.

A hivatalos bemutatót 2017-ben tartják. Ahogyan azt a Magyar Suzuki új elnöke már bejelentette, a modellváltás után már nem Esztergomból érkeznek a Swiftek. Magyarországon inkább a Vitarára és az S-Crossra koncentrálnak majd.