És akkor a hippik villanyra váltottak

2016.12.22. 13:38

A Volkswagen háza táján korábban is felmerült már egy elektromos mikrobusz gyártása. Tavaly a Campert mutatták meg, most pedig egy egyelőre név nélküli koncepcióval készülnek a januári Detroiti Autószalonra.

A részletfotókból azt sejthetjük, hogy az orr-rész a legendás T1-est és T2-est idézi íveivel, a far viszont a maga szögletességével a Camperre hasonlít. Annyi ugyanakkor biztos, hogy a lámpák elöl-hátul egyaránt a modernebb formavilágot képviselik. Az alapokat az I .D. Concepttel osztja meg, tehát a villanyautók számára kifejlesztett moduláris platformra, a MEB-re épül.

Az I.D.-ről annyit már tudunk, hogy 170 lóerőnek megfelelő teljesítményű villanymotort kap, 400-600 kilométer közötti hatótávval. A kisbusznál a Volkswagen által eddig kiadott információk szerint két motort használnak, és összkerékhajtással képzelik el a modellt. A jövőben pedig autonóm funkciókkal is ellátják.

Az I.D. gyártásának megkezdésére 2020-at tűzte ki céldátumként a VW. A teljesen autonóm kivitelre további öt évet kell várni. Az optimistább becslések szerint a busz is akkor mehet sorozatgyártásba.