A Q3 lehet az első nagyszériás villany-Audi

2017.01.02. 07:17

A következő generációs Q3 lehet az első nagyszériás villany-Audi – így értesült legalábbis a brit Auto Express. A lap értesülései szerint ráadásul a hobbiterepjáró a Volkswagen e-Golfból már ismert elektromos hajtásláncot kaphatja meg.

A 2017-es modellévre felfrissített villany-Golf egyébként egy töltéssel kétszáz kilométer körüli hatótávra képes, a 0-100 km/h-s gyorsuláshoz pedig 9,6 másodpercre van szüksége. Nem kizárt, hogy ezeken az adatokon tovább javítanak, mire a Q3 megkapja a technikát. Az e-Golfnál opcionálisnak számító gyorstöltő pedig alapfelszereltség lehet az Audi-SUV-nál.

Belső forrásokra hivatkozva azt is írják, hogy a hajtáslánc átültetése viszonylag egyszerű és költséghatékony. A Q3-nál ugyanis platformot is váltanak a következő generációra. Ennek köszönhetően könnyebb is lesz az egész autó mint elődje.

Az új Q3-as a várakozások szerint 2017 végén vagy 2018 elején érkezik meg. Ha pedig valóban elkészül az elektromos változat, az a Tesla terveiben szereplő, Model 3-alapú SUV riválisa lehet.