Szép részletek az új Kiáról

2017.01.02. 14:45

Hat éve már, hogy tanulmányként megmutatták a Kia négyajtós kupéjának egy korai változatát, ám most már a gyártásra érett változat bemutatására készülnek. Néhány nappal a detroiti premier előtt az autó egyes részleteit mutatják meg egy rövid videón.

A részleteket persze úgy válogatták össze, hogy véletlen se álljon össze belőlük semmi, de kétségtelen, hogy akadnak beszédes formai megoldások. Az integrált légterelő az autó hátulján, és a sokféle, láthatóan alaposan kidolgozott szellőzőnyílás a dupla kipufogóvégek, és a Turbo feliratú motortakaró elem mind arra utal, hogy a végeredmény határozottan sportos lesz.

Biztosan nem tudni, hogy miféle turbómotor kerül a típusba – a Hyundai-Kia többféle sportos blokkot is gyárt, amely passzolna a típus karakteréhez – de csodálkoznánk, ha a csúcsmodellbe nem a Genesis G80 3.3T Sportból már ismert 370 lovas, 3,3 literes hathengerest építenék. Egy pillanatra felvillan egy automata váltó fokozatválasztó gombja is, ez alapján több mint valószínű, hogy a legtöbb változatba ilyen erőátvitel kerül majd.

A szériagyártásra szánt Kia GT-t január 8-án, a Detroit Motor Show sajtónapján mutatja be a Kia, ami nyilván nem véletlen: Dél-Koreán kívül itt számíthatnak a legnagyobb érdeklődésre egy ilyen típussal. Ezzel együtt várhatóan Európában is felbukkan majd a GT, igaz, nem feltétlenül ugyanazokkal a motorokkal, amelyekkel hamarosan bemutatják.