A többségnek még homály a villanyautó-téma

2017.01.08. 16:31

Hiába a Tesla körüli felhajtás, az állami támogatások és az évek óta látható méretű kínálat, az amerikaiak több mint felének nincs meg, mi az a villanyautó.

DSC 0272

Az Altman Vilandrie & Co. csinált egy felmérést az USA-ban 2557 ember bevonásával az elektromos autókról. Az eredmény szerint a lakosság több mint fele, hatvan százaléka vagy egyáltalán nem hallott a villanyautókról, vagy hallott ugyan, de semmit sem tud róluk. A Tesla és a Supercharger országában különösen meglepő eredmény, hogy a kérdezettek 85 százaléka nem tudott arról, hogy vannak az utakon bárki számára hozzáférhető villanytöltők is, 74 százalékuknak pedig ötlete sem volt, mennyi ideig tarthat egy átlagos töltés.

A felmérésből kijött az a nem meglepő eredmény is, miszerint a fiatal alanyoknak kevésbé idegen a téma: a 25-34 évesek 18 százaléka mondta, hogy a következő autója villanyautó lesz. A 65 évnél idősebbek jellemzően a Fordtól vagy a Volkswagentől vennének elektromosautót, míg a fiatalabbak a Teslát és a Mercedes-t mondták. 

Lássunk tisztán,  mi a helyzet a TC-olvasóknál:

Én és a villanyautó