Kiderült az AMG szupersportkocsi neve

2017.01.11. 06:08

Korábban R50 néven emlegették az utcai sportkocsit, amelybe 1,6 literes turbómotort és hibrid hajtásláncot építenek.

AMG Project One – ezen a néven érkezik a Mercedes szupersportkocsija, amellyel árban és teljesítményben a leggyorsabb pénzért megvehető sportkocsik világába próbál beférkőzni a gyártó. Néhány sziluett-rajzon kívül egyelőre csak hozzávetőleges leírást adtak a gyáriak a gépről. Annyi egyértelmű már a vázlatok alapján is, hogy középmotoros elrendezésű gépről van szó, amely fazonra leginkább egy Le Mans prototípusra emlékeztet. A motorja a W07 versenyautó 1,6 literes, turbós V6-osán alapul majd, bár valószínű, hogy a megbízhatóság javítása és az emissziós értékek visszafogása érdekében növelnek a motor hengerűrtartalmát, és csökkentik az elérhető fordulatszámot.

A hathengeres motor mellett villanymotor is hajtja majd az autót: az AMG közlése szerint az első kerekek biztosan elektromos hajtást kapnak. Az 1000 lóerő körüli csúcsteljesítmény is így jön ki: a hathengeres ennek legfeljebb a 75-80%-át biztosíthatja, a maradékot a villamos hajtás biztosítja. Ez az elrendezés egyébként nem szokatlan, a Porsche 918 Spyder is hasonló felépítésű.

A Project One várhatóan a szeptemberi Frankfurti Autószalon mutatkozik be, és a pletykák szerint 2-300 példány készül majd, 2,4 millió euró körüli áron. A korábbi tapasztalatok azt mutatják, hogy ezen az áron viszonylag hamar el is fogyhat egy ilyen tétel, hisz egy ilyen autó kiváló befektetés: az értéke akár néhány év alatt a többszörösére nőhet.