Megmutatták a leggyorsabb utcai Yarist

2017.01.12. 14:28

A Yaris sportváltozatának bemutatója csak a Genfi Autószalonon esedékes március elején, de már most mutattak két képet az autóról, hogy felkeltsék a közönség érdeklődését.

Mondjuk erre az autó maga nem tűnik igazán alkalmasnak, hisz egy közönséges Yaris minimálisan átszabott orral, hátsó lökhárítókkal és hátsó lámpákkal – de úgy tudjuk, ezt a többi modellváltozat is megkapja – valamint nagyobb felnikkel és egy kis légterelővel a hátsó ablak felett. Talán ezért érezték szükségét, hogy a fehér alapszín mellett néhány vörös és fekete négyszöggel is feldíszítsék az autót, amelyek távolról ugyan, de emlékeztetnek a gyári raliautók versenyfestésére.

Az adatokkal is fukarul bántak a japánok, legalábbis egyelőre: csak annyit mondtak, hogy a motor teljesítménye 210 lóerő felett lesz, de még az sem derült ki, hogy miféle motort szánnak az autóba. Egyes feltételezések szerint nem is 1,6 literes lesz, mint a versenyautóé, hanem a Yaris legnagyobb, 1,5 literes benzinmotorjából készítenek egy turbós változatot. Ám az már így is egyértelmű, hogy a piac egyik legerősebb sportos kisautóját kínálhatja a Toyota. Az sem egyértelmű, hogy a viszonylag nagy teljesítményt csak az első kerekeken tervezik-e átvinni, vagy mind a négy kerék hajtott lesz.

Úgy néz ki, a Toyota a bemutatóig szép lassan tervezi csepegtetni az információkat – nem csodálkoznánk rajta, ha a márciusi premierig többször is hallanánk újdonságokat a Yarisról.