Nem is lesz lépcsős hátú Opel Astra?

2017.01.12. 06:08

Egyelőre csak Ausztráliában, Holden néven, de megjelent a négyajtós Astra, amely valójában sosem volt Opel: az aktuális Chevrolet Cruze-t címkézték át. Ugyanakkor nem lehetetlen, hogy ez a megoldás akár Európában is működne, hisz a négyajtós Astra errefelé amúgy sem különösen kelendő.

Eddig nem fordult elő, hogy ne készült volna a kompakt Opelből szedán változat, de elképzelhető, hogy ezúttal győz a józan ész, és a GM nem fejleszt ki két, azonos használati értékű autót, egyet a Chevrolet és egyet az Opel számára. Ez annál is logikusabb lépés volna, mert Európában már nem kapható a Chevrolet márka, a kompakt Cruze fejlesztését pedig amúgy is az Opelnél végezték, csak a formaterve származik Észak-Amerikából. Az azonban nem olyan karakteres, hogy ne adhatnák el akár Opelnek is, ha találnak hozzá a raktárban villámos jelvényt.

Az sem lehetetlen persze, hogy az Opel ezúttal teljesen ki is hagyja a négyajtós változatot Európában, hisz a kompakt szedánokért továbbra sem kapkodnak a kontinens nyugati felén, Kelet- és Közép-Európa szedán-igényét pedig egyelőre kielégíthetik az előző Astra generációból, amely egyelőre gyártásban van.