Valami durvább jön, mint a Dodge Challenger Hellcat

2017.01.12. 15:53

A Hellcat modellek olyan túlzást képviselnek az amerikai autógyártásban, amit eddig még senki nem licitált túl. Ám úgy tűnik, a Dodge-nál nem elégszenek meg azzal, amit a 6,2 literes, kompresszoros Hemi V8-as most tud – legalábbis a legújabb előzetes erre utal.

Egyelőre csak egy nevet és a hozzá tartozó logót dobják be a köztudatba. Demon. Így hívják majd a következő evolúciós lépcsőt, és rajzoltak hozzá egy kajánul vigyorgó ördögpofát is. Arra, hogy mit takarhat az új jelzés, az előzetes csak áttételes utalást tartalmaz: a rettenetes Hellcat – pokolmacska – a rajtvonalnál alakul át még ijesztőbb démonforma lénnyé. Ebből logikusan adódna, hogy a Demon a Hellcat még erősebb utóda lehet, de arra is következtethetünk, hogy valamiféle gyári átalakítókészlet neve lesz, amely valamilyen szempontból továbbfejleszti a Challenger csúcsváltozatát.

dodge demon logo

Azért nem vagyunk benne biztosak, hogy valóban egy még erősebb Challenger változatnak adtak most nevet, mert a 707 lóerő így is sokkal több, mint amivel az átlagos autós bármit is kezdeni tud, persze azon kívül, hogy megöli magát, vagy rosszabb esetben másokat. Nem arról van szó, hogy a Hemi blokkban ne lenne több tartalék, a kompresszoros feltöltésben nyilván sokkal több van, mint a jelenlegi 114 lóerő literenként, ugyanez a motor valószínűleg simán leadhatna 900 lóerőt, de az az érzésünk, hogy ekkora teljesítményt tényleg csak néhány száz profi tudna kihasználni a világon. A Demon név ugyanakkor másféle fejlesztéseket is fedhet, például egy összkerék-hajtású változatot, esetleg sportosabb futóművet.

Akárhogy is lesz, az igazságra már nem kell sokat várnunk: a Demon áprilisban, a New York Auto Show-n már látható lesz, azaz addigra bizonyosan elárulják, mit is takar a félelmetes név.