Elegánsnak tűnik a BMW kupéja

2017.01.19. 06:08

Egyes értesülések szerint 6-os, mások szerint 8-as lesz a neve, ha elkészül – bárhogy is lesz, a készülő autó álcázott prototípusának képei azt jelzik, hogy végre valami izgalmas készül a BMW-nél.

Az az örvénymintás fólia alatt is kivehető, hogy szép nagy kupéról van szó, alacsony tetővel és klasszikus arányokkal. Nyúlánk jelenségnek tűnik, kevesebb furcsasággal, mint az előző 6-os sorozat, de van rá esély, hogy kevésbé fáradjon el a formája, mint az aktuális hatosé. Műszaki szempontból, legalábbis a vas szintjén nem várható nagy meglepetés: a típus valószínűleg ugyanarra a platformra épül, mint az 5-ös és 7-es sorozat – legalábbis ezt diktálja a gazdasági szükségszerűség – és motorból, illetve váltóból sem használ túl sokfélét a BMW, egy ekkora autóba várhatóan a 3 literes soros hathengeres és a 4,4 literes V8-as turbós benzinmotorokat, illetve a sokturbós, szintén háromliteres hathengeres dízeleket építik majd.

Azzal kapcsolatosan egyelőre csak találgatni lehet, hogy mikorra kerülhet gyártásba az új kupé, de az alapján, hogy jelenleg épp a hidegtűrés-tesztek zajlanak, arra tippelünk, hogy egy, de legfeljebb másfél év múlva a kereskedésekben lesz a típus. Az előző hatos BMW hét évet ért meg, a jelenlegi pedig épp hét éve mutatkozott be – ha innen nézzük, akár már az idén esedékes lehet a premier.