Konnektoros Transitok menthetik meg Londont

2017.01.22. 07:01

Egy átlagos hétköznapon 280 ezer hosszabb-rövidebb utat tesznek meg Londonban a haszonjárművek. Összesen 12 millió kilométert futnak 24 óra alatt. Csúcsidőben hétezer kisáruszállító halad át óránként a belvároson. Ezeket a számokat a Ford közölte, kiemelve a környezetszennyezést, amely így megvalósul.

Ezzel az érveléssel ágyaztak meg a bejelentésnek, amely szerint idén ősszel húsz plug-in Transit kezdi meg a tesztüzemet az Egyesült Királyság fővárosában. A városvezetéssel és a helyi hatóságokkal közös projektben azt kívánják vizsgálni, hogyan tudnak hozzájárulni a hibrid furgonok a tisztább levegőhöz – na persze ehhez azért húsz autó arányaiban is elég kevésnek tűnik.

A Ford vezetői azt is előrevetítették, hogy akár Európa más nagyvárosaiban is megpróbálkoznának hasonlóval. Magukat a kategória első tömeggyártójaként említik, és hozzáteszik, hogy autóik működése során számos olyan adatot terveznek begyűjteni, amelyeknek hasznát veszik a jövőbeli fejlesztések során.

A Ford Transit Custom PHEV konnektoros hibridek 2019-ben mennek kereskedelmi forgalomba. Addig tehát csak tesztpéldányokkal találkozhatunk az utakon. A Ford egyébként 4,5 milliárd dollárt fektet a villanyhajtású járművek fejlesztésébe és gyártásába, ennek részeként többek közt hibrid Mustang és F-150 is készül.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.