2017.01.23. 16:14

A Volkswagennél szinte legendának számítanak már a GTI-emblémával ellátott modellek – ezek közül is elsősorban a Golffal forrt össze a három betű (amit persze más gyártók is használnak). Hamarosan azonban az eddiginél több típusra kerülhet fel a jelzés: villany-GTI-k jöhetnek.

A Volkswagen marketingigazgatója, Jürgen Stackmann az Auto Expressnek adott interjúban mondta el: hisz abban, hogy villanyautó is kiválthat a jövőben birtoklási vágyat, és nyújthat vezetési élményt. Christian Senger, az e-mobilitásért felelős részleg egyik vezetője pedig szintén elektromos hot hatchekről beszélt.

Elsőként a tavaly ősszel bemutatott I.D. tanulmány sorozatgyártású változatából készülhet combosabb kivitel. Akár összkerékhajtást is kaphat, viszont a műszaki részletekről egyelőre nem sokat tudni. Nyilván a teljesítményadatokról sem beszéltek még, hiszen a sorozatgyártású alapmodell bemutatására is várni kell még.

Stackmann hozzátette: a Golf és a Polo GTI is komoly változásokon mehet majd keresztül. Ebbe a kijelentésbe pedig akár a villany-Golf GTI-t is bele lehet látni. Kérdés, hogyan fogadja majd mindezt a piac.