Visszatér Indiába a Peugeot

2017.01.25. 17:28

Huszonhárom év után visszatér Indiába a Peugeot. A PSA csoport a helyi CK Birla Grouppal kötött megállapodást, amely kiterjed az autók gyártása mellett azok forgalmazására és alkatrészbázis biztosítására is. A kitűzött céldátum 2020.

1

A Peugeot már 2011-ben is fontolgatta az indiai visszatérést, sőt hivatalos bejelentés is volt, végül azonban pénzügyi nehézségek miatt meghiúsult a lépés. A mostani megállapodás szerint a közös vállalat többségi tulajdonosa a PSA, partnere pedig a CK Birla Group által 2014-ben felvásárolt Hindustan Motors Finance Corporation Ltd. A hajtásláncok gyártására egy másik közös tulajdonú cég is alakult: abban a PSA és az – ugyancsak CK Birla-tulajdonú – AVTEC Ltd. rendelkeznek 50-50 százalékos tulajdonrésszel.

A hírek szerint a PSA csoport 80 millió fontot tol bele a hajtáslánc- és járműgyártásba. Tamil Naduban évi tízezer autó készülhet majd. Carlos Tavares, a vállalatcsoport vezérigazgatója szerint India kulcsfontosságú piacnak számít, ezért is lényeges számukra a jelenlét.