Mégsem Toyota lesz az új Supra?

2017.01.26. 06:13

Már jó ideje a köztudatban van, hogy új Suprát készít a Toyota. A BMW-vel közös alapokra épülő sportkocsiról már kémfotók is készültek, de még mindig igen kevés biztos információnk van róla. A pontos nevéhez azonban most egy lépéssel közelebb kerültünk.

A brit Autocar ugyanis a Monte-Carlo Ralin csípte el Koei Sagát, a Gazoo Racing főnökét. A Gazoo-ról annyit érdemes tudni, hogy a jövőben olyanok lehetnek ők a Toyotának, mint az AMG a Mercedesnek, vagy az M-részleg a BMW-nek. Saga a lapnak elmondta, régóta álmodott már egy olyan sportkocsiról, amely a Gazoo modellpaletta csúcsát jelentheti.

A szakember ugyan nem mondott konkrét típusnevet, de egy belsős informátorra hivatkozva az Autocar úgy sejti, a Supra lesz az, amelynek a nevébe mindenképpen bekerülhet a Gazoo is. Azt most még nem tudni, hogy Gazoo Supra, vagy Toyota Supra Gazoo néven dobják piacra az autót. Kérdés, jó ötlet lenne-e elhagyni a Toyota márkanevet egy ennyire komoly várakozás övezte modellnél.

Az első, Gazoo-logóval ellátott Toyota a Yaris legerősebb változata lesz, amelyet a nagyközönségnek a Genfi Autószalonon mutatnak be. A jövőben pedig további utcai modellek következhetnek, amelyeket Európában is forgalmaznak majd.