Szorosabb viszonyt akar a Teslával a Panasonic

2017.01.27. 18:09

Nem elég az akkumulátor-gyártással kapcsolatos együttműködés, a Panasonic szorosabb partnerséget szeretne a Teslával. Az önvezető rendszer érdekli a japánokat.

2460673-p1080603-jpg 2117803

A Panasonic jelenleg a villanyautó-gyártó egyik legfontosabb partnere. A nevadai óriási akkumulátor-gyár, a Gigafactory a két cég együttműködésében épült, a japánok a gyárba pumpált dollármilliárdok mellett adnak mást is: az akkumulátor-gyártásban szerzett tapasztalatukat és tudásukat. A Tesla valamennyi autójának, valamint a Powerwall-juknak akkumulátora a japánok közreműködésével készül, de a techóriás ennél többet szeretne.

Az épülő Gigafactory Nevada mélyén
Az épülő Gigafactory Nevada mélyén

A Panasonic vezérigazgatója, Kazuhiro Tsuga a Reauters-nek beszélt a vállalat Teslával kapcsolatos terveiről. Mint mondta, az akksikon túl szeretnének nagyobb teret kapni a Tesla autóiban, különösen az önvezető rendszerekben. A vezér első sorban saját fejlesztésű szenzoraikat ajánlja a Tesla figyelmébe, amely a mozgó tárgyak nagy sebességű érzékelésére szolgál. Tsuga szeretné, ha a villanyautó-gyártó autóinak következő generációban már az ő rendszerük dolgozna.