Állami autókkal trükköztek, lebuktak

2017.01.28. 10:00

Több mint félmillió dollárral (145 millió forinttal) károsította meg az Egyesült Államok Külügyminisztériumát egy Virginia állambeli karosszériás műhely menedzsere. Összesen 12 állami tulajdonú Chevrolet Suburbant, egy Hummert, valamint felniket és gumikat adott el - természetesen illegálisan.

2.25304175

A vád szerint a vállalat tulajdonosával és egy külügyminisztériumi vezetővel együttműködve gumikkal és felnikkel kezdték a saját zsebre dolgozást. Egy szállítmányt 2011-ben, egyet pedig 2012-ben sikkasztottak el. Az autók 2011 és 2013 között toldották meg a bűnlajstromot. A bevételek nagy részét a menedzser és a cégtulajdonos tartotta meg, minisztériumi kontaktjuknak kisebb részt passzoltak le. A menedzser, James Ratcliffe maga is kapott néhány Suburbant saját használatra.

A nyomozás során sikerült bizonyítani Ratcliffe bűnösségét. Most 18-20 hónap körüli börtönbüntetésre számíthat, és akár 40 ezer dolláros bírságot (mintegy 12 millió forintot) is kiszabhatnak rá. Emellett pedig több százezer dollár értékben a kárt is meg kell térítenie.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.