Ebből lesz a szedán A osztály?

2017.01.28. 14:27

Új formanyelv szerint készülnek a jövőben a Mercedes-Benz kompakt modelljei. Ezt az irányt az Aesthetics A névre keresztelt tanulmánnyal mutatta meg először a német gyártó. A hírek szerint nyolc modellnél is megjelenhetnek ezek a stílusjegyek, köztük az A osztálynál, a CLA-nál és a GLA-nál.

A változás már az orr-részen is jelentős a jelenlegi A osztályhoz képest. A hűtőmaszk formája és függőleges rácsozása az AMG GT R-t idézi, ezt a maszkot egyébként Panamericanának nevezik a gyáriak. Ezen kívül, határozott, éles vonalak jellemzik a kasznit. Az autó oldalán nem játszottak sokat a domborításokkal: egyetlen ív húzódik végig az első fényszóróktól a hátsó lámpákig.

A vezető tervező, Gorden Wagener szerint céljuk az volt, hogy megmutassák, mit lehet kihozni az élek és gyűrődések számának minimálisra csökkentésével. Az efféle egyszerűség felvállalásához pedig úgy véli, bátorságra van szükség - bennük ez megvolt. Egy ilyen dizájnnyelvvel új korszakot nyithatnak.

Az Aesthetics A egyébként a találgatások szerint egy új modell alapjait is adhatja: méghozzá az A osztály szedánét. Ilyen autó eddig nem szerepelt a Mercedes kínálatában - bár lépcsős hátú kompakt négyajtósnak ott van a CLA. A típus Kínába növelt tengelytávval juthat el. Az eddigi információk szerint az A osztály szedán koncepcióját az áprilisi Sanghaji Autószalonon láthatja először a nagyközönség.