Mit tud az Opel új félszerzete?

2017.02.02. 11:33

Az első Peugeot alapú Opel a Meriva helyére érkezik az év közepén, és az adatok alapján annál valamivel kedvezőbb térkihasználású autónak látszik. A terepjárókra emlékeztető fazon azonban nem több optikai trükknél, hisz az autóból összkerék-hajtású kivitel nem készül, és a hasmagasság is a személyautókéra emlékeztet inkább.

A Crossland X hossza 4,21 méter, azaz nyolc centivel rövidebb a Merivánál, de 1,76 méteres szélességével és 1,59 méteres magasságával alacsonyabb és rövidebb is. Ám úgy tűnik, ez a térkínálatnak nem árt, legalábbis a 410 literes csomagtartó tíz literrel tágasabb, és tovább bővíthető 520 literig a 15 centis úton mozgatható hátsó üléssor előretolásával. Az ülések lehajtásával 1255 literes tér nyerhető. A beszámolók alapján az utastér is bőségesen elegendő átlagos felnőtt férfiaknak, bár ez leginkább a harminc centi széles hátsó könyöklő felhajtásával lehet igaz.

A motorválasztékról egyelőre keveset sikerült kideríteni. A benzinesekbe épített 1,2 literes háromhengeres biztosan a PSA-tól jön, az 1,6 literes dízelekről viszont nem egyértelmű, hogy Peugeot vagy Opel gyártmányok-e. A teljesítményük mindenesetre 90 és 130 lóerő között lesz.

Ennél talán lényegesebb, hogy mibe kerül majd a Crossland X. A németországi alapár 16 900 euró lesz, ami mintegy 2000 euróval alacsonyabb a Mokka X-énél, ugyanakkor a Merivánál ötszáz euróval drágább lesz a francia Opel. Ezek alapján úgy becsüljük, az autó alapára itthon 4,2 millió forint körül lesz majd.