A 4-es BMW-nek is befűthet az Alfa Romeo

2017.02.03. 12:51

Az ausztrál Motoring híre szerint az Alfa Romeo váratlan bemutatóra készül a márciusi Genfi Autószalonon. Állítólag a Giulia kétajtós változatát készülnek bemutatni, bár ha tényleg így van, akkor az átlagosnál sokkal hatékonyabban tartják titokban a dolgot, hisz korábban nemigen hallottunk ilyen változatról.

sprint xtomi

Ha az Alfa Romeo komolyan versenyezni szeretne a német prémium-gyártókkal, akkor persze volna hely egy ilyen változatnak, hisz az Audi kínálatában ott az A5 Coupé, a BMW-ében a 4-es sorozat, a Mercedes pedig a C Coupéval van jelen ebben a szegmensben. Márpedig a Fiat-Chrysler nyilvánvalóan azzal a céllal fektetett euró-milliárdokat az Alfa Romeo megújításába, hogy a német prémium-márkák erős olasz alternatíváját teremtse meg. A Giulia Sprint név feltámasztása is életképes ötlet lehet, hisz ezt a típusjelzést az 1960-as és '70-es években az egyik legismertebb, versenyautóként is gyakran használt típus viselte.

Korábbi hírek szerint legalább nyolc típus épül majd az Alfa Romeónál a Giuliában és a Stelvióban már bemutatott, hátsókerék-hajtású Giorgio platformra, ez lenne a harmadik, de később egy számmal nagyobb modelleket is építenek rá, sőt, várhatóan a Giulietta utódjában is ugyanezt a technikát alkalmazzák majd.