Nevet változtat a Tesla Motors

2017.02.04. 06:32

Mostantól Tesla Motors helyett egyszerűen Tesla Inc. a neve a kaliforniai cégnek. Ez közvetlen következménye a SolarCity felvásárlásának, amire tavaly 2,3 milliárd dollárt költött a villanyautó-gyártó.

teslafront

A SolarCity nem épp a legjobban csengő márkanév: az Egyesült Államokban napelemes rendszereket forgalmazó és üzembe helyező cégek közül a legkisebb forgalmú. A terv valószínűleg az, hogy a Tesla kidobja a régi elnevezést, és a Tesla név erejét kihasználva próbálnak a napelem-piacon kedvezőbb helyzetbe kerülni.

Úgy tudjuk, még az idén megkezdik az új, Tesla elnevezésű termékek eladását, amelyek Elon Musk, a cégalapító szerint igazán kedvező árfekvésűek lesznek – azt ígérte, egy napelemet tető alig lesz drágább, mint egy hagyományos tető. Ez úgy lehetséges, hogy a napcellákat a Panasonictól, a Tesla akkumulátorgyártó partnerétől szerzik be, nyilván jelentős kedvezménnyel, a Powerwall 2 akkucsomagokat pedig maga gyártja majd a nemrég beindított Gigafactory akkumulátor-gyárban.

A Tesla persze nem tervezi az autógyártás háttérbe szorítását, továbbra is ez a cég elsődleges tevékenysége, de a név már nem áll a kínálat kiszélesítésének útjában.