Nagy német cég is elverné a dízelbotrányt a VW-n

2017.02.06. 06:10

Otthonról kap egy nagy pert a nyakába a Volkswagen. A dízelbotrányt leginkább az USA-ban megszenvedett márka először megy bíróságra német nagyvállalat ellen a botrány kirobbanása óta.

vw

A Deutsche See Németország egyik legnagyobb halfeldolgozással és halas ételek forgalmazásával foglalkozó vállalata. A cég arculatának évek óta meghatározó eleme a környezettudatosság, több komoly díjat kaptak már a fenntarthatóságért tett igyekezetük miatt, és mint mondják, a Volkswagenhez is ez vonzotta őket. A VW azt állította, a lehető leginkább környezetbarát és fenntartható autókat gyárt – írta egy nyilatkozatában a Deutsche See, amely 500 autót lízingelt a Volkswagentől.

A Reauters-hez eljutott információk szerint a Deutsche See megpróbált peren kívül megegyezni a VW-vel, sikertelenül. Így a cég most szándékos megtévesztés címén benyújtotta panaszát a braunschweigi regionális bíróságon, a VW wolfsburgi székhelyéhez közel. Érdekes lesz figyelni, mire jut majd a bíróság, mert az USA-n kívül – ahol az ügyfelek konkrét kártérítést kaptak a javítások mellé vagy helyett – eddig nem hallottunk jogi úton kikűzdött kártérítésről az ügyben.