A tolvajok kedvence lett a Land Rover Defender

2017.02.07. 06:06

A jelenség persze elsősorban Nagy-Britanniában látványos, hisz messze ott a legnagyobb az egy főre eső Land Roverek száma, de a hatóságok úgy vélik, a lopott autók nagy része külföldre kerül.

3

A rendőrök szerint a Defender-lopások számának növekedése szoros összefüggésben áll a ténnyel, hogy a típus már nem kapható, az igény viszont még megvan iránta. Az autók egy része pedig alkatrészként végzi – ennek nyilván köze van a viszonylag magas alkatrész-árakhoz, amelyek a gyártás leállítása után már csak nőni fognak. A nyomozók azt mondják, a háttérben szervezett autótolvaj-bandákat sejtenek, amelyek számára a könnyen feltörhető, és könnyen szétszerelhető terepjárók, amelyek iránt magas a kereslet, kifejezetten vonzó célpontok.

A Defender kiváló terepjáró, részben ez a tény okozta, hogy ilyen sokáig gyártásban maradt. A világ legeldugottabb szegleteiben is előfordul, ezért az alkatrészek és egyben kicsempészett példányok megtalálása sok esetben lehetetlen feladat – ha Afrikába, Latin-Amerikába vagy Kelet-Ázsiába kerül egy autó, valószínűtlen, hogy valaha is előkerül.