A Prodrive farag ütőképes gépet a Mégane-ból

2017.02.08. 11:46

A Mégane RX Supercar már az idén elindulhat egy-egy versenyen, de a 2017-es szezon nagyrészt még a fejlesztésről szól.

Bár a kész autó képeit már láthatjuk, csak annyi bizonyos, hogy kétliteres turbómotor kerül bele, összkerék-hajtású lesz és egy elég radikális aerodinamikai csomagot terveztek hozzá. Ami a képességeit illeti, még csak nem is sejthető semmi, bár a Prodrove nem tapasztalatlan a ralikrossz-autók építésében: korábban itt alakították ki a Mini RX versenyautót is.

A Mégane-t a frissen alapított GCK csapat számára készítik, amely Guerlain Chicherit egykori műlesikló bajnok és JWRC, illetve Dakar pilóta köré szerveződik. Chicherit 2009 és 2016 között indult a Dakaron, ahol a 2010-es ötödik helyezés volt a legjobb eredménye. Ralikrosszban sem tapasztalatlan, 2015-ben már indult két világbajnoki futamon Minivel.

Az FIA ralikrossz-bajnoksága az utóbbi évek leggyorsabban fejlődő sorozatai közé tartozik, ahol egyre több a gyári támogatású csapat. A szériában elsősorban kisautók indulnak, felismerhetetlenre tuningolva. Tavaly Audi A1-essel hozták el a bajnoki címet, de a mezőny nagyon sűrű, szinte minden nagyobb gyártó indít autót. A pilóták közt is sok az ismert név: a 2016-os bajnok, Matthias Ekström korábban túrakocsi-bajnokként vált ismertté, de itt indul két korábbi rali-ász, Petter Solberg és a WRC egykori gyilkosa, Sebastien Loeb is.