Kulcs nélkül nyitható a Teslák egyik csomagtere

2017.02.09. 15:19

Néha az az érzésünk, a kaliforniai autógyártó szakemberei egy másik világban élnek. Csodaországban senki nem akarja azt, ami a másé, így nem kell elzárni a tulajdont. Legalábbis valami ilyesmit képzel el az ember, amikor kiderül, a gyártó mindkét modelljének első csomagtartója kulcs nélkül, bárki számára elérhetően nyitható 2014 óta.

Pedig a Tesla az autók előnyei közé sorolja, hogy elöl is kialakítottak egy csomagteret, de azt már nem reklámozzák olyan nagyon – bár az információ bárki számára elérhető – hogy az első rekeszt nem lehet úgy lezárni, hogy más ne férjen hozzá. A Model X esetében a lökhárítóba rejtették a nyitást végző huzalt, a Model S-ben pedig az első kerékjáratokban található.

A gyártó 2014-ben vezette be ezt a megoldást, előtte az első csomagteret a kesztyűtartóból lehetett nyitni, ahogy az ember ma is számítana rá. Arra hivatkoznak, hogy lehetőséget kellett teremteni a tűzoltók és mentők számára az autó gyors és hatékony áramtalanítására, ezért tették bárki számára hozzáférhetővé az autó első csomagterét. Ám ezzel annak haszna ezzel a töredékére is csökkent, hisz nemigen hagyhatunk itt semmit, ami értékes, vagy akár csak fontos a számunkra, anélkül, hogy kockáztatnánk, hogy valaki csak úgy elviszi. Igaz, hogy az autó riasztója megszólal, ha valaki kinyitja a fedelet, de mire a riasztó hangjára reagál valaki, a tolvaj jó eséllyel már kivette, amit akart, és árkon-bokron túl jár. Még jó, hogy a hátsó csomagteret zárhatóra csinálták meg.

Nehezen érthető, hogy miért nem helyeztek el inkább egy áramtalanító kapcsolót egy kis, kívülről hozzáférhető rekeszben, miért kell ehhez elrontani az autó biztonságát.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.