Százmilliót érhet a különleges Ferrari

2017.02.11. 17:02

A Ferrari az 1975-ös Párizsi Autószalonon mutatta be a 308 GTB-t. A Pininfarina-féle karosszériába V8-as középmotor került, amely kezdetben 227 lóerőt és 284 newtonmétert tudott. Készült belőle roadster, később pedig erősebb, sőt befecskendezős változat is. Meg 14 versenyautó is a Group 4 szabályai szerint.

Nem tudni, ezek közül mennyi lehet még forgalomban, az viszont biztos, hogy az egyiket hamarosan elárverezik. A konkrét példány 2015-ben került a JMR Motorsport műhelyébe, ahol kapott új ajtókat, motorháztetőt, üvegszálas motorburkolatot, AP Racing fékeket, valamint hidraulikus kéziféket. A háromliteres V8-ast újraépítették, így most 300 lóerő leadására képes, 1085 kilogrammos tömegével pedig jó két mázsával könnyebb a szériakivitelnél.

A nagygenerál óta mindössze húsz üzemórát ment a motor. Részt vett többek közt a Costa Brava Rallyn, a Rally 2000 Viragesen és az Alp la Masella Hill Climb felfutóversenyen is. A Bonhams aukciósház szakemberei szerint akár 300 ezer eurót, vagyis közel százmillió forintot is fizethetnek érte az árverésen.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.