Nagyon kéne az utolsó Viper?

2017.02.12. 07:05

A Dodge hamarosan leállítja a Viper gyártását, és bár tavaly még egy halvány reménysugár felcsillant, a rajongók nem sokkal később már elkezdték a búcsút tervezgetni. A Fiat Chrysler Automobiles dizájnfőnöke, Ralph Gilles megerősítette, hogy a detroiti Conner Avenue-n működő üzemből augusztus 31-én gördül ki az utolsó autó, ha pedig valaki azt remélte volna, hogy megszerzi, jobb, ha felköti a gatyát.

2017-dodge-viper-hero.jpg.image.1920

Az utolsó Vipereket ugyanis mind egy szálig eladták már, mégis van egy kis esély arra, hogy megfelelő összeg ellenében hozzájussunk. Az észak-karolinai Gerry Wood Dodge nevű kereskedés nagyon résen volt, és időben lecsapott ezekre az autókra. 141 Vipert rendeltek meg a 2017-es modellévből, köztük limitált szériás példányokat is. Ha tehát valaki szeretne egyet, akkor rajtuk keresztül csípheti meg.

A Dodge Viper kereken huszonöt évig volt gyártásban. A fejlesztés 1989-ben kezdődött, az előszériás példányok 1991-ben készültek el. 1992-ben aztán már meg is lehetett venni a nyolcliteres V10-essel szerelt, négyszáz lóerős bestiát. Azóta több generációt és több modellfrissítést megélt.

Hogy milyennek is láttuk az autót 2003-ban? Elevenítsük fel együtt: