A Peugeot bevásárolt: övék az Ambassador

2017.02.13. 06:08

Épp csak bejelentette visszatérését az indiai piacra, máris megszerezte az ország autógyártásának ikonját a Peugeot. A franciáké az Ambassador.

cjhg

Pár hete annak, hogy a Peugeot bejelentette, 23 év után visszatér az indiai autópiacra. A PSA csoport a helyi CK Birla Grouppal kötött megállapodást, amely kiterjed az autók gyártása mellett azok forgalmazására és alkatrészbázis biztosítására is. 2020-ban kezdenének, de a jelek szerint nem csak saját márkanév alatt kereskednek majd. A franciák épp most adtak 12 millió dollárt az Ambassadorért a Hindustannak.

Bár egyelőre nem árulták el, mihez kezdenek az Ambassadorral, csupán két lehetőség adott: vagy a név alatt terveznek valami nosztalgikus kisautót, vagy konkrétan feltámasztják a két éve kinyírt kisautót. Azt, ami a Morris Oxford licencére alapozva készült és kisebb változtatásokkal három évtizeden át volt India legnépszerűbb autója.

Most pedig egy régi reklám, ami nagyon idekívánkozik a hír mellé:

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.