Fantom-Porshéről beszél a kereskedő

2017.02.13. 17:31

A Porschénél mereven ragaszkodnak az erősorrendhez a – nagyrészt – farmotoros 911-es a nagysorozatú sportkocsijaik csúcsa, a koncepciója alapján korszerűbb Cayman és Boxster típusok teljesítményben mindig kevesebbet nyújtanak. Ám időnként hallani olyan hangokat, hogy ez a merev szabály hibás, így sokan reménykednek egy igazán gyors Cayman bemutatásában.

DSC 4779

Eddig a leggyorsabb Cayman a GT4-es volt, amelybe a 3,8 literes hathengeres Porsche bokszer mesterségesen visszafogott, 385 lóerős változatát építették. Ugyanez a motor másutt 400 lóerőt is tudott – ebből is érezhető volt, hogy a gyáriak igyekeznek megtartani a házi sorrendet. Most azonban egy ausztrál Porsche kereskedő arra utalt egy Instagram posztban, hogy jöhet egy sokkal erősebb GT4 RS változat, amelybe a 911 GT3 RS négyliteres motorját építenék. Az a blokk ott 500 lóerős, így a Cayman esetében is elképzelhető hasonló teljesítmény, míg a GT3 számára egyes pletykák szerint egy ennél is durvább, 4,2 literes hathengerest fejlesztenek.

Mindez persze lehet egyszerű kacsa is, amelyet azért találtak ki a Porsche Center Brisbane-nél, hogy a márka rajongói felkapják a fejüket, de amit a Caymanról eddig megtudtunk, az arra utal, hogy a típus simán elbírna a jelenteginél jóval nagyobb teljesítménnyel is.