Nagyipari Ferrari-hamisítókat kapcsolt le a spanyol rendőrség

2017.02.15. 11:03

Négy év után újabb nagyüzemi Ferrari-másolókat fogott a spanyol rendőrség. Egy gironai műhelyben épült tucatszám a kamu sportautó. 

A helyi sajtó szerint a rendőrség azután kezdett vizsgálódni az ügyben, hogy Benidormban lekapcsoltak egy hamis Ferrarit. Ez vezette el a hatóságot az autó építőihez, majd a műhelyhez, ahol nagyüzemben készültek hamis kasznik, folyt az átépítés. A rajtaütésen tizennégy autót találtak, abból négyet már eladásra kész állapotban. Az elkobzott replikák között volt hamis 458 Italia, F430 Spider és 430 Scuderia.

A védjegyekkel fullosan ellátott, alapos másolatok többségét állítólag Toyotákra építették, de a videóban látni egy Peugeot-blokkot is. Hogy végül milyen papírokkal árulták az autókat nem tudni, de az iparjogvédelmi jogokat már a puszta létük sérti, így a hatóság mindet lefoglalta. Az autókat amúgy online árulták, de a vevők alighanem tudták, hogy replikákról van szó, tekintve, hogy a spanyol másolók 40 ezer euró (12 millió forint) környékén kínálták darabját.

bvetr.png

Úgy tűnik, a Ferrarival négyévente történik egy ilyen, nagy figyelmet kapó eset. 2013-ban tizenkilenc Ferrarit és Aston Martint foglaltak le egy valenciai cégtől, 2009-ben pedig egy Angliában épített 355 Berlinetta-klónra vetették rá magukat az olasz rendőrök.