Visszahívják az összes Lamborghini Aventadort

2017.02.15. 06:13

Sportkocsigyártótól ritkán látni ilyet, de a Lamborghini most az eddig legyártott Aventador változatok nagy részét visszahívja, mivel kiderült, hogy bizonyos körülmények együttes jelenléte az autó kigyulladásához vezethet. Márpedig ha az újságok címlapjára jut egy ilyen eset, az sokat árthat a cég hírének.

A problémát az okozza, hogy az autót túltankolva, bizonyos dinamikai körülmények között az autó üzemanyag-gőzöket szűrő rendszere a motortér forró alkatrészei közelébe juttathatja a gyúlékony benzingőzt. A gyártó szerint ez ugyan elsősorban a gyártó által jóvá nem hagyott kipufogórendszer használata esetén okozhat problémát, de a szöveg alapján az sem zárható ki, hogy a gyári kipufogórendszerrel is lángra kaphat a drága Lambónk. A tűzveszély elhárítására új karbon-kanisztert kap az autó, ami állítólag legfeljebb két napos művelet.

Arról fogalmunk sincs, hogy ez a hír hány autótulajdonost érint Magyarországon, de aki egy Aventadort rejteget a garázsában, jobban teszi, ha megkeresi a legközelebbi Lamborghini szerviz telefonszámát, addig is, amíg meg nem kapja a gyári behívólevelet.