Saját autómárkát alapít az Italdesign

2017.02.16. 11:11

Mindeddig elsősorban egyedi tanulmányautók készültek az Italdesign-nál, de úgy tűnik, a VW irányítása alatt változtatnának ezen. Ezért döntöttek az Italdesign Automobili Speciali márka létrehozásáról is, amely saját jelvényt és márkajellegzetességeket kap, és kisebb sorozatban előállított autókülönlegességeket jelöl majd.

ias logo

A jelvényben egy stilizált bikafej látható, ami a tervezői szerint Torinó városának ágaskodó bikás címerére utal. Ezzel együtt nem feltétlen a legjobb választás, ha csak azt nézzük, hogy ugyanez az állat szerepel – igaz, eléggé eltérően ábrázolva – a Lamborghini jelvényében is. Konfliktus azonban biztos nem lesz a sportkocsigyártóval, hisz a Lamborghini is a Volkswagen csoport érdekkörébe tartozik.

Az Italdesign Automobili Speciali egyébként sem lenne erős ellenfele még a Lamborghininek, hisz az új márkanéven érkező típusokból maximum néhány tucatot készítenek összesen. Az első modell, amely a bikafejes címert viseli, a Genfi Autószalonon érkező sportkocsi lesz, amelyből például öt darabot terveznek legyártani.