Tízmillió hibrid felett a Toyota

2017.02.16. 06:07

Húsz év kellett hozzá, de a hibridautózás úttörője legyártotta tízmilliomodik hibrid autóját. Egy év sem kellett az utolsó egymillióhoz a Toyotának.

Prius+ 2012-52

Idén húsz éve annak, hogy a Toyota kijött az első generációs Prius-szal, első hibridjével. Az azóta már a negyedik generációnál tartó Prius mellé idő közben lett a japánoknak még harminc különféle hibridhajtású modellük, így annyira nem meglepő, hogy elsőként ők érték el a tízmilliós határt. A tempó azonban már annál durvább, az utolsó egymillióhoz ugyanis elég volt kilenc hónap, azaz még idén meglehet nekik a 11 millió, amivel magasan verik a lépéshátrányból indult konkurenciát.

A számok mellé a Toyota kiadta, emisszióban nagyjából mit jelent ez a tízmillió hibrid. Ha az azonos méretű és teljesítményű modellekkel vetjük össze, ennek a tízmillió autónak a hibridsége 29 millió köbméter benzint spórolt az ügyfeleknek és 77 millió tonna szén-dioxidtól kímélte meg a légkört.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.