Belehúz az Audi Kínában

2017.02.19. 16:33

Öt év alatt közel duplájára futtatná fel az Audi gyártását Kínában a Volkswagen. Az évi egymilliós termelést öt új zöld modellel érnék el a németek. 

au

A Volkswagen tavaly 589 ezer helyben gyártott Audit adott el Kínában. A konszern prémiummárkája a FAW Group Corp vállalattal közösen van jelen az országban, északkeleten az A4, az A6, a Q3 és a Q5 modelleket gyártja FAW-val közösen, délen, Fosanban pedig az A3-ast, és hamarosan nekiállnak a Q2-esnek is. Ez a jelenlét erősödne a következő években, méghozzá egy egyhangúan hibrid és villanyautós kínálatbővítéssel.

A VW közleménye szerint a kínai piacra szánt öt további modellel 2021-re átlépik az egymilliós határt az Audival. Az Audi az A6L e-tront, a Q7 e-tront és az A3 Sportback e-tront már konkrétan megnevezte, mint gyártásba kerülő modellek, és beszéltek egy full elektromos SUV-ről is, amire minimum 500 kilométeres hatótávot ígérnek.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.