Húszmilliót érhet Trump egykori Cadillacje

2017.02.19. 00:07

Az új amerikai elnök megválasztása után nem sokkal egy Hidegindítóban szedtünk össze néhány autót, amelyek Donald Trump garázsát színesítik. Most egy olyan kocsi bukkant fel, amely ugyan hosszú évek óta nincs a tulajdonában, mégis megdobhatja az árát, hogy valamikor ő használta.

Egy Cadillac limuzinról van szó, amelyet még 1988-ban épített az amerikai gyártó. Eredetileg egy ötvendarabos szériát terveztek belőle, végül azonban mindössze kettő készült el. Az egyiket Trump vette meg - úgy tudni, valamely családtagjának szánta. Az ötliteres V8-as mindössze 72 ezer kilométert futott, összesen öt tulajdonosa volt az évek során. 1991-ben került Európába, egészen pontosan az Egyesült Királyságba. Igaz, most nem örvend kiváló állapotnak.

Az autót hirdető Sevenvale Cars vezetője szerint különleges autóról van szó, amely a gyűjtők és autóbolondok számára jó vétel lehet. Jól ismerik a jelenlegi tulajdonost is, aki tíz éve vette meg a Cadillac limót, amelyet filmekhez is bérbe adott. Az Exchange and Mart hirdetőoldal egyik üzemeltetője, Thom Coupar-Evans szerint a Trump-vonatkozás miatt ráadásul a történelem egy darabjának számít az autó, így befektetésnek sem utolsó.

A limuzin ára 50 ezer font, vagyis bő 18 millió forint. Jó eséllyel lesz majd olyan gyűjtő - esetleg Trump-szimpatizáns - aki boldogan kicsengeti érte ezt az összeget.