Új LaFerrari a láthatáron?

2017.02.21. 11:29

Az európai szerzői jogvédő hivatal oldalán jelentek meg a képek, amelyeken egyértelműen a LaFerrari egy új változata látható. Az viszont nem világos, hogy mi a sportkocsigyártó szándéka az új formával.

Annyi bizonyos, hogy a Ferrari vezető tervezője, Flavio Manzoni jegyzi az új formát, amelyben ugyan felismerhető a LaFerrari, de bármely oldalról is nézzük, mindenütt akadnak nagyobb változtatások. Egész más az autó orra és fara – szinte eltűntek a fényszórók, csak visszafogott LED-sávok maradtak a helyükön, és a kevés nagy helyett több kisebb légbeömlőt és egyéb szellőzőnyílást alakítottak ki a terveken. A legjellegzetesebb azonban az a nyúlvány, amely az új terveken az ajtók vonala mögött a tetőt összeköti a kiszélesített sárvédőkkel, hídszerűen átnyúlva a karosszéria egy része és a nagy oldalsó beömlőnyílások felett.

Több elmélet is született már arról, hogy mi is ez. Egyesek szerint Maserati néven is kiadnák a LaFerrari egy változatát, ahogy annak idején az Enzo alapjain fejlesztették ki annak idején a Maserati MC12-est. Egy másik lehetőség, hogy valaki egyedi változatot rendelt, amely így néz majd ki. Akármi is lesz belőle, valószínűtlen, hogy ne jelenne meg hamarosan, hisz formatervre jogvédelmet ritkán indítanak ok nélkül.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.