Új LaFerrari a láthatáron?

2017.02.21. 11:29

Az európai szerzői jogvédő hivatal oldalán jelentek meg a képek, amelyeken egyértelműen a LaFerrari egy új változata látható. Az viszont nem világos, hogy mi a sportkocsigyártó szándéka az új formával.

Annyi bizonyos, hogy a Ferrari vezető tervezője, Flavio Manzoni jegyzi az új formát, amelyben ugyan felismerhető a LaFerrari, de bármely oldalról is nézzük, mindenütt akadnak nagyobb változtatások. Egész más az autó orra és fara – szinte eltűntek a fényszórók, csak visszafogott LED-sávok maradtak a helyükön, és a kevés nagy helyett több kisebb légbeömlőt és egyéb szellőzőnyílást alakítottak ki a terveken. A legjellegzetesebb azonban az a nyúlvány, amely az új terveken az ajtók vonala mögött a tetőt összeköti a kiszélesített sárvédőkkel, hídszerűen átnyúlva a karosszéria egy része és a nagy oldalsó beömlőnyílások felett.

Több elmélet is született már arról, hogy mi is ez. Egyesek szerint Maserati néven is kiadnák a LaFerrari egy változatát, ahogy annak idején az Enzo alapjain fejlesztették ki annak idején a Maserati MC12-est. Egy másik lehetőség, hogy valaki egyedi változatot rendelt, amely így néz majd ki. Akármi is lesz belőle, valószínűtlen, hogy ne jelenne meg hamarosan, hisz formatervre jogvédelmet ritkán indítanak ok nélkül.