2017.02.22. 12:46

A Jaguar-Land Rover ezzel az újdonsággal teszi teljessé a Range Rover kínálatot: a Velar nevű újdonság az Evoque és a Range Rover Sport közé illeszkedik a kínálatban.

Március elején mutatják be hivatalosan az új Range Rover modellt, de már most közöltek némi előzetest a típusról. Ez alapján úgy tűnik, egy újabb Range Rover klónnal van dolgunk, legalábbis hátulnézetből nem látszik rajta sok eredeti vonás, úgy tűnik, a tervezők ezúttal is kitartottak az elv mellett, hogy csak a már ismert részletekből építkeznek. Az egyetlen érdemi eltérés a többi Range-hez képest a szélesebb, dupla LED-keretes hátsó lámpakialakítás.

A Land Rover főtervezője, Gerry McGovern persze egy kicsit másként látja a dolgot: „Mi az avant garde Range Rovernek hívjuk a Velart. A báj, az elegancia és a korszerűség új dimenzióját hozza el a márka számára.” A főtervező szavait persze érdemes kritikával kezelni saját gyermeke kapcsán, de a képek egyelőre nem mondanak eleget ahhoz, hogy megalapozott véleményt lehessen alkotni az új modellről.

Az autó neve egyébként a legelső Range Rover prototípusaitól származik, amelyeket még a bemutató előtt alkalmaztak, a fejlesztés során. Összesen 26 ilyen autó készült, amelyek közül néhány máig működőképes.

Az új Velar bemutatóját március elsején tartják, és néhány nappal később, a Genfi Autószalonon a közönség közelebbről is megnézheti.