Heteken belül itt az új csúcs-Volkswagen

2017.02.23. 16:02

A Phaetonnak aligha lesz közvetlen utódja Európában, így valószínűleg az új négyajtós kupé veszi át a szerepét a kínálatban. Ezt két éve, Sport Coupé Concept GTE néven már megmutatták, azóta pedig a végleges nevét is megtudhattuk.

Most az is kiderült, hogy az Arteon elnevezésű újdonság az idei Genfi Autószalonon már sorozatgyártásra kész formájában mutatkozik be. A bejelentéssel együtt két részletfotót is mutattak, amelyeken épp az autó eleje és hátulja látszik – ezekből kiderül, hogy az autó elején nem változtattak érdemben, viszont a sorozatgyártmány hátsó lámpái, sőt, az egész farkialakítás is egész más, mint a tanulmányé volt. Vannak még apróbb különbségek, így a szériamodellen nem rejtett kilincsek lesznek.

Más részleteket egyelőre nem árultak el, de annyi biztos, hogy a VW MQB platformra épül ez a modell is, akár a Passat, és a motorválasztékát is a cégcsoport keresztben beépíthető szabvány négy–, illetve hathengeresrei közül válogatják majd.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.