Végre kiderülhet: Tesla vagy Faraday?

2017.02.25. 14:24

Azt már megszokhattuk, hogy a Tesla és a Faraday Future között folyton megy a rivalizálás. Utóbbi természetesen a Teslát tekinti első számú riválisának, Elon Muskék pedig nyilván azt igyekeznek bizonyítani, hogy a villanyautós műfajban ők a legjobbak. Hamarosan ténylegesen is egymásnak feszülhetnek.

ff91-iceland 653

A Faraday Future ugyanis most bejelentette, hogy FF91 nevű gépével - első sorozatgyártásra érett modelljével - rajthoz áll az idei Pikes Peak-i hegyi felfutón. Méghozzá abban a kategóriában (Exhibition Class), amelyben egy Tesla Model S P100D is elindul a felhők fölé. Igaz, a Teslát az Unplugged Performance tuningolja is.

Az FF91 volánja mögé a formaautós tapasztalatokkal már rendelkező, de Pikes Peaken újoncnak számító Robin Shute-ot ülteti a Faraday Future. A Teslát a 2011-es Formula Drift bajnoka Daijiro Yoshihara kormányozza majd. Nyilván rajtuk sem kevés múlik majd a végső összevetésben.

Az biztos, hogy a párharc győztese sokat profitálhat majd az eredményből - elsősorban a reklámérték tekintetében. A Faraday Future számára viszont egy jó teljesítmény már akkor is sokat hozhat, ha végül a Teslát nem sikerül lenyomni.