Bentayga Mulliner: ez már tényleg a csúcs

2017.03.02. 06:05

Luxusautóért mindig el lehet kérni egy kicsivel még többet. A Bentayga Mulliner az élő bizonyíték erre: a márka egyedi igények kielégítésére szakosodott részlege készítette el ezt a változatot, néhány kiválasztottnak.

Természetesen a Bentley SUV Mulliner változata mindenből még annál is többet igyekszik kínálni, mint az alapmodell, bár ezen az árszinten ez már nem is olyan könnyű. Kívülről a széria számára tervezett 22 hüvelykes felnikről, a kétszínű fényezésről és krómozott hűtőrácsokról ismerni meg. A nagyobb különbség persze belül van: elegáns diógyökér betétekkel dekorálták a műszerfalat és az ajtókat, amelyek az autó eleje felé haladva egyre sötétebbé válnak, míg teljesen feketébe nem fordulnak elöl. Emellett hatféle színre állítható hangulatvilágítás, háttérvilágítással ellátott Mulliner feliratú küszöbök és 1950 wattos, húszhangszórós csúcshifit tartalmaz az autó. A hangrendszer a gyáriak szerint a kategóriában is kiemelkedő minőségű, bár hogy miféle, azt egyelőre nem tudjuk.

A hiper-luxus-Bentayga természetesen a legerősebb hajtás-változattal érkezik: a hatliteres W12-es motor itt 608 lóerős és 900 Nm csúcsnyomatékú, azaz a nagy testű SUV-ot különösebb erőlködés nélkül mozgatja sportkocsikat megszégyenítő dinamikával. Százra 4,1 másodperc alatt gyorsulhat, és a német autópályákon sincs sok ellenfele, mivel a Bentley nem vesz részt az önkéntes sebességkorlátozásban, mint sok prémium-gyártó. Így 301 km/h a végsebessége, bár erős a gyanúnk, hogy ekkora teljesítménnyel többet is tudna az autó.

Egyelőre csak sejthető, hogy a Bentayga Mullinerből nagyon kis mennyiség készül – megrendelni mindenesetre tavasztól lehet majd, a komoly érdeklődőknek nyilván azt is elmondják majd, mit kérnek az átlagon felüli minőségért.