Megújul a Renault slágermodellje

2017.03.04. 06:57

A Renault szerint tavaly bő 215 ezer példány fogyott legkisebb szabadidő-autójukból, amivel Európában piacvezető a típus. Ám eljött a modellfrissítés ideje, változtatni kellett valamit az autón. A francia tervezők a logikus megoldást választották: annyit alakítottak az autón, hogy épp csak észlelhető legyen.

A leglátványosabb eltérés – és ez tényleg idézőjelek közé kívánkozna – a hűtőmaszk környékét érintette. Húztak egy visszafogott krómcsíkot a Renault jelvény két oldalára az autó orrán, amely az átalakított belső mintázatú fényszórókban is folytatódik. Emellett két C alakú LED-sávot kapott az autó a ködlámpák köré, ez az új nappali menetfény a korábbi egyszerű LED-csík helyett, Hátulnézetből még nehezebb megismerni a frissített modellt, csak a lámpák eltérő szerkezete árulkodik.

Van még néhány új színárnyalat és néhány új felnitípus, amelyek közül választhatunk majd, sőt, lesz üvegtetős változat is, de műszaki értelemben nincs említésre méltó változás. A Renault márka az idei Genfi Autószalonon egyébként sem kap túlzottan nagy hangsúlyt, a reflektorfény a új Alpine A110-esre és a Dacia Logan emelt kombi kivitelére, az MCV Stepwayre irányul majd.