Itt az első kép a négyajtós AMG GT-ről

2017.03.05. 15:26

Az már egy ideje nem titok, hogy négyajtós kupén dolgozik a Mercedes-Benz gyári sportrészlege, az AMG. A mindeddig GT4 néven emlegetett modell koncepcióváltozatának leleplezését a Genfi Autószalonra időzítik, de néhány nappal a nyitány előtt azért kidobtak egy rajzot az autóról.

17c31 08

Ezen egyelőre háromnegyedesen látszik az autó fara. A GT-n és GT S-en látotthoz hasonlóan itt is csíkszerű hátsó lámpát álmodtak meg, és a koncepció egy méretes diffúzort is kapott. A kipufogó fejjel lefelé fordított, lekerekített sarkú háromszöget formáz.

A megjelenés elég brutális ahhoz, hogy joggal feltételezzük a meggyőző teljesítményt. A GT-hez és GT S-hez hasonlóan a négyajtós is négyliteres biturbó V8-ast kaphat, amely viszont a GT S 510 lóerejénél is többet tud majd. Az első pletykák szerint akár 600 ló fölé is érkezhetünk.

Úgy tudni, hogy a GT4 (vagy legyen végül bármi is a sorozatgyártású modell neve) a CLS utóda lehet a Mercedes palettáján - igaz, annál egy mérettel kisebb autóról van szó. Ha pedig a konkurensekkel akarjuk összevetni, akkor a Porsche Panamera Turbo, a BMW 6-os Gran Coupé, valamint az Audi RS7 riválisát üdvözölhetjük.

Genfben egyelőre csak koncepcióként mutatják be az új AMG-t, az utakon csak 2019-ben jelenhet meg. Ebből nagyjából arra következtethetünk, hogy a jövő évi nagy szalonok egyikén már láthatjuk a végleges modellt.