Ez volna a következő kis Volvo?

2017.03.13. 13:21

A Volvo közzétett néhány rövidfilmet, amelyek az új XC60-as új funkcióit mutatják be – ezeken szerepel, afféle mellékszereplőként az ismeretlen, kisméretű Volvo szedán.

Valószínű, hogy autó számítógépes grafikával készült, azaz egyáltalán nem biztos az sem, hogy valóban van a Volvónak ilyen négyajtósa. A részleteket nézve nem is lenne túl praktikus a széles, de viszonylag rövid, kupétetős kialakítás. A hátsó ajtók használhatatlanul rövidnek tűnnek, ahogy a csomagtér is – az összkép olyan, mintha eredetileg kétajtósnak tervezték volna, és utólag alakították volna szedánná. Az sem lehetetlen, hogy a csupán egy-egy pillanatra feltűnő autó csak a videók készítőinek műve.

Ugyanakkor nem titok, hogy a következő S40-es már fejlesztés alatt áll. Tavaly mutattak is egy tanulmányt 40.2 néven, amely az új CMA padlólemezre épült, mintegy demonstrálva, hogy mit lehet a közös Geely-Volvo platformra építeni. Egyesek azt is tudni vélik, hogy az a négyajtós igen közel áll a majdani szériamodellhez. A most felbukkant virtuális autó azonban, amely a tanulmánynál sokkal konzervatívabb kialakítású, jobban illeszkedne az aktuális Volvo kínálathoz.

Ahogy látszik, egyelőre sokkal több a kérdés, mint a válasz. Ám úgy tűnik, az új 40-es sorozat első tagjára már nem kell sokat várnunk: a hírek szerint már áprilisban látható lesz a Sanghaji Autószalonon, igaz, nem a szedán, hanem az XC40 néven emlegetett kompakt SUV, amely az Audi A3, a BMW X1 és a Mercedes GLA közvetlen ellenfelének készül. A legkisebb Volvo személyautó csak ez után érkezhet, azaz az őszi-téli autószalon-szezon előtt aligha derül ki, hogy a 40.2-esre, vagy a videókon felbukkanó autóra emlékeztet-e inkább.