Rozsdásodó féltengelyek miatt hívják vissza a BMW-ket

2017.03.14. 13:55

Egyes összkerék-hajtású BMW-k első féltengelyeivel fordulhat elő, hogy víz, illetve egyéb szennyeződés jut a gömbcsuklóba, korróziót és gyors kopást előidézve. A hiba az amerikai hatóságok szerint elég veszélyes hozzá, hogy kötelező visszahívást rendeljenek el.

Az X5 és X6 típusok 2011 és 2014 között gyártott példányainál fordul elő a hiba, amelynek következtében extrém esetben a két első kerék hajtása teljesen meg is szűnhet. Az Egyesült Államokban mintegy 121 ezer autót érint a hiba, de mivel más piacokról egyelőre nem hallottunk hasonló visszahívásról, nem tudni, hogy összesen hány autó futhat hasonló meghibásodásra hajlamos alkatrészekkel.

A visszahívások elrendelésére jogosult amerikai kormányügynökség, az NHTSA szerint a javítás a kopott csuklók cseréjét igényli majd, azaz viszonylag költséges beavatkozásról van szó.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.