Forma-1-es autót a V10-korszakból?

2017.03.17. 06:37

Messze nem volt kora legjobbja, de könnyen a pályanapok királya lehet vele az ember: 295 ezer fontért (105 millió forint) bárki viheti a tizenhét éves Arrows-t.

452206

A motorsportok Mobile-jén, a racecarsdirect.comon tűnt fel a 2000-es Formula-1-es szezon egy autója, egy Arrows A21-es. A narancssárga Arrows-t Jos Verstappen és Pedro de la Rosa vezették a szezonban, az autó tesztpilótája pedig Mark Webber volt. Az A21-hez nem sok siker kötődik, egy ötödik hely volt a legjobbja, de így is nagy fogás lesz valakinek. Tekintve, hogy az autó minden elemében eredeti, még a motorja is megúszta, hogy valami olcsóbban fenntartható, tartós motorral helyettesítsék - ahogy az ilyen ex-f1-eseknél szokás.

452204

A háromliteres Hart-féle V10-es utolsó felújítása óta mindössze ötven kilométert ment. A 900 lóerős motort megbízhatósági okokból ugyan 14 ezres fordulaton limitálták, de az új tulaj kedvére átirathatja a vezérlést az eredeti 17 ezres fordulatért. Az autó mellé sokféle megmaradt kiegészítő jár, például egykori csapatruhák, tartalék szárnyak, stb. Mindezt tehát 295 ezer fontért. Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.