Jó évet zárt a Porsche

2017.03.18. 08:44

Hiába a Brexit, tart a Porsche növekedése. Úgy fest, a pénz mellett szándék is lesz rá, hogy kövessék a trendeket.

Porsche HQ 6

A Porsche az Audi mellett a legjelentősebb bevételi forrás a Volkswagen-csoportban, mindezt úgy, hogy a Volkswagen konszern mintegy 627 ezer munkavállalója közül csak 28 ezer dolgozik náluk. Az Audi már közölte tavalyi számait. Náluk 3,6 százalékkal növekedett az értékesítés, bevételeik pedig 1,5 százalékkal nőttek tavaly. Egy pénteki sajtótájékoztatón a Porsche AG elárulta, hogy üzemi eredménye tavaly 3,9 milliárd euró volt, ami éves összehasonlításban 14 százalékos növekedés.

A pénteken megosztott számok mellett a Porsche közölte, a vezető nélküli autók és a car sharing megjelenésére a digitális szolgáltatások fejlesztésével kíván reagálni a következő években, évi 200-300 millió euró befektetésével. A vállalati cél az, hogy a Porsche legyen a jövő egyik vezető prémium digitális mobilitás szolgáltatója. 2017-re mérsékelt bővülést várnak, ennek okaként Lutz Meschke, a cég pénzügyi vezetője a Brexit miatti politikai bizonytalanságot nevezte meg. Már 2016-ban is mérséklődött a bővülés üteme a 2015-öshöz képest.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.