Háromszáz fölött lehet az új TVR vége

2017.03.19. 10:46

A brit TVR évtizedes szünet után készül a visszatérésre. Tavaly már mutattak némi ízelítőt új sportautójukról, most pedig végre azt is elmondták, mikor leplezik le teljesen az újdonságot - először csak szűk körben.

A terv az, hogy a megszokott karaktert megtartják, ugyanakkor teljesen új alapokra építik a kocsit. Az ígéretek szerint az orrmotoros gép egy Cosworth-féle V8-ast kap, 400 lóerő fölötti teljesítménnyel. Ez ma már nem tűnik igazán hangzatosnak, de az 1200 kilós kasznit azért így is könnyedén mozgatja majd. Olyannyira, hogy a 0-100 km/h-t négy másodperc alatt teljesíti, a vége pedig 320 körül lehet.

A tervezési munkákban Gordon Murray is részt vett - őt a Brabham Forma-1-es autói és a McLaren F1 kapcsán is ismerhetjük. Az általa szabadalmaztatott iStream Carbon eljárást alkalmazták a sportautónál. Ennek lényege, hogy viszonylag egyszerűen összeállítható elemekből áll a váz, és szénszálas paneleket is felhasználnak.

Az új TVR-t szeptemberben mutatják be, méghozzá Murray guilfordi főhadiszállásán. Ez egy szűk körű premier lesz, amelyen csak azok lesznek ott, akik már befizették az előleget az autóra. Ők jelenleg nagyjából négyszázan lehetnek.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.