Háromszáz fölött lehet az új TVR vége

2017.03.19. 10:46

A brit TVR évtizedes szünet után készül a visszatérésre. Tavaly már mutattak némi ízelítőt új sportautójukról, most pedig végre azt is elmondták, mikor leplezik le teljesen az újdonságot - először csak szűk körben.

A terv az, hogy a megszokott karaktert megtartják, ugyanakkor teljesen új alapokra építik a kocsit. Az ígéretek szerint az orrmotoros gép egy Cosworth-féle V8-ast kap, 400 lóerő fölötti teljesítménnyel. Ez ma már nem tűnik igazán hangzatosnak, de az 1200 kilós kasznit azért így is könnyedén mozgatja majd. Olyannyira, hogy a 0-100 km/h-t négy másodperc alatt teljesíti, a vége pedig 320 körül lehet.

A tervezési munkákban Gordon Murray is részt vett - őt a Brabham Forma-1-es autói és a McLaren F1 kapcsán is ismerhetjük. Az általa szabadalmaztatott iStream Carbon eljárást alkalmazták a sportautónál. Ennek lényege, hogy viszonylag egyszerűen összeállítható elemekből áll a váz, és szénszálas paneleket is felhasználnak.

Az új TVR-t szeptemberben mutatják be, méghozzá Murray guilfordi főhadiszállásán. Ez egy szűk körű premier lesz, amelyen csak azok lesznek ott, akik már befizették az előleget az autóra. Ők jelenleg nagyjából négyszázan lehetnek.