Kitalálod, melyik Fittipaldi kedvenc autója?

2017.03.19. 17:08

Keményvonalas versenyautót mutattak be Genfben Emerson Fittipaldi nevével. A Pininfarina tervezte sportautó mellett a Forma-1-es legenda is feltűnt, aki egyébként élete projektjének nevezi a kocsit. A Carbuzznak most azt is elárulta, melyik a kedvenc sportkocsija - nem, nem a sajátja az.

64 pininfarina ef7

A kétszeres világbajnok számos gépet kipróbált a fejlesztési időszakban: GT versenyautókat, Ferrarikat, Porschékat. Az ő múltjával nyilván nem volt nehéz hozzájutni ezekhez. A lényeg az volt, hogy minél több inger érje, minél több különböző autó viselkedését ismerje meg, hogy meg tudja határozni a helyes irányt. Azt mondja, mind közül a Ferrari 458 Italia volt számára a legkedvesebb, azt tekintette etalonnak a Fittipaldi EF7 Vision Gran Turismo számára is.

A legendás versenyző a 458-as tulajdonságait szerette volna viszontlátni saját autójában is, csak éppen a Fittipaldi súlypontját még alacsonyabbra álmodta meg. Szeretett volna egy nagyon könnyű kocsit, a lehető legbiztonságosabb pilótafülkével. A motorválasztás könnyen ment, nem volt kérdés, hogy 4,8 literes V8-as kerül be, amelyet kilencezerig kell forgatni a 600 lóerős teljesítményért.

A végeredménnyel persze maga Fittipaldi is elégedett, az ő neve pedig egészen biztosan behozza majd a vásárlókat. Az igen tehetős vevőket, hiszen valahol a LaFerrari ligájában játszik majd az autó. A pénzért elég színvonalas szolgáltatás is jár, hiszen a brazil legenda tanítja majd vezetni az ügyfeleket.