A BMW i8-cal versenyezne az Audi

2017.03.20. 14:01

Az Audi egyetlen próbálkozása az elektromos sportkocsik piacán az R8 e-Tron volt, de a típus csúnyán megbukott. Másfél év után tavaly leállították a gyártását, de ezzel nem adták fel a környezetbarát sportkocsi ötletét. 

9

Rupert Stadler, az Audi vezérigazgatója beszélt arról, hogy már fejlesztenek egy elektromos sportkocsit, amely versenyre kelhet a BMW i8-assal. Nem ez lesz az első elektromos modell a kínálatban, már 2019-ben be terveznek mutatni egy villamos hajtású kompakt modellt, és vele egy időben egy szabadidő-autót is, de harmadiknak valószínűleg a sportautó érkezhet. Az egyelőre bizonytalan, hogy csak tisztán elektromos változat készül-e ezekből, vagy a BMW-hez hasonlóan az Audi is bevet-e valamiféle hatótávnövelő megoldást, de biztos, hogy gyorsan igyekeznek majd bővíteni az elektromos modellek választékát, hisz csak így van rá esély, hogy a VW csoport által kifejlesztett szabvány elektromos platform gigantikus fejlesztési költsége belátható időn belül megtérüljön.

Egyes feltételezések szerint a készülő Audi kétüléses méretre a TT kupéhoz hasonlíthat leginkább, a teljesítménye pedig 400 lóerő körül alakul majd. Egy szempontból azonban biztosan sokkal jobb lesz: a padlóba épített akkumulátorok miatt alacsonyra és középre eső tömegközéppont miatt sokkal stabilabb lehet annál. A legnagyobb kérdés persze az, hogy milyen áron adják majd az újdonságot, hiszen az e-Tron végzete az volt, hogy nagyon kevesen voltak hajlandók egymillió eurót fizetni olyan képességekért, amelyeket a jóval olcsóbb Tesla Model S simán lepipált.